Elscooter Shopper - City

9 990 kr

8990

Lagersaldo: 20

Produktinformation

Elscootern Chopper har på kort tid blivit en enorm succé! Med Choppern tar du dig runt på ett häftigt och miljövänligt sätt! Med de breda däcken får man en skön vägkänsla och bra väghållning och storleken på däcken gör det möjligt att ta sig fram på alla möjliga underlag. Du kommer garanterat väcka uppmärksamhet när du glider fram på din Elscooter Chopper!

Dess moderna och originella design har tagit marknaden med storm! Även kallad Fatride, Fatbike, Easyglider, Ecoglider, Chopper HD mm.

Elektriska fordon ska alltid framföras på ett säkert sätt och hjälm bör alltid användas.

Specifikationer

* Motor 1000w

* Batteri 60V 12Ah

* Hastighet 20-25km/h

* Räckvidd ca 25km

* Hydrauliska skivbromsar

Regelverk 

Transportstyrelsen har nu utfärdat nya regler för elscootrar. Detta fordon är klassat som moped klass II vilket innebär att det räcker med att ha cykelhjälm. Fordonet ska framföras på cykelbana där sådan finns, föraren skall ha förarbevis för moped (har du fyllt 15 år innan 1 oktober 2009 behöver du inte ha förarbevis). Har man vanligt B körkort behövs inget förarbevis för moped.

Moped klass II är ett motorfordon som är konstruerat för en hastighet av högst 25 km/timmen och vars effekt inte överskrider 1000W. Denna scooter har en maxhastighet av 25 km/h. Om man kopplar bort hastighetsspärren så att den går snabbare då klassas den som moped klass I och innefattas av andra regelverk än moped klass II.

Trafikregler

Trafikreglerna för moped klass II är desamma som för cykel. Du ska därför köra din tvåhjuliga moped klass II på cykelbana om sådan finns, såvida inte cykelbanan har en tilläggstavla under vägmärket för påbjuden cykelbana där det står "ej moped".

För att köra moped klass II ska du ha fyllt 15 år och ha förarbevis för moped (har du fyllt 15 år innan 1 oktober 2009 behöver du inte ha förarbevis)