Elscooter Chopper - The Night Cruizer

Produkten är just nu slut, men återkommer i lager. 

Du kan bevaka produkten och få ett mail när den kommit in igen. Klicka på "Bevaka produkt" längre ner på sidan.

Denna Chopper är läckert designad i matt svart och med orange detaljer. Löstagbart starkt batteri som gör laddning enklare och stöld svårare. Du bär enkelt med dig batteriet och kan dessutom fördubbla räckvidden genom att köpa till ett extra batteri. 

Produktinformation

Elscootern Chopper har på kort tid blivit en enorm succé! Med Choppern tar du dig runt på ett häftigt och miljövänligt sätt! Med de breda däcken får man en skön vägkänsla och bra väghållning och storleken på däcken gör det möjligt att ta sig fram på alla möjliga underlag. Du kommer garanterat väcka uppmärksamhet när du glider fram på din Elscooter Chopper!

Dess moderna och originella design har tagit marknaden med storm! Även kallad Fatride, Fatbike, Easyglider, Ecoglider, Chopper HD mm.

Elektriska fordon ska alltid framföras på ett säkert sätt och hjälm bör alltid användas.

Specifikationer

* Löstagbart Batteri 60V 20Ah

* Motor 2000W

* Ledlyse Fram och baklyse med blinkers

* Bromslyse snyggt infällt i bakskärmen

* Hydrauliska skivbromsar fram + bak

* Bakre och främre stötdämpare

* Stöldlarm

* Hastighet 20-45 km/h (Spärrad i 20 km/h vid leverans)

* Räckvidd 40-50 km ( beroende på förarvikt, uppförsbackar samt hastighet)

* Fuktsäker

* 1 års garanti

Regelverk 

Transportstyrelsen har nu utfärdat nya regler för elscootrar. Detta fordon är klassat som Moped klass I eftersom det har en motor på mer än 1000W. Det ska vara registrerat och ha registreringsskylt monterad baktill på fordonet och vara trafikförsäkrat för att få köras. Moped klass I får inte framföras på cykelbana. För att köra moped klass I ska du ha fyllt 15 år och ha körkort klass AM eller vanligt B-körkort.

Du måste ha hjälm när du kör moped. Passagerare som inte har fyllt sju år kan använda annat lämpligt huvudskydd, till exempel ridhjälm, skidhjälm eller cykelhjälm. 

Om en Moped klass 1 inte är registrerad får den bara köras på inhägnat järnvägs-, fabriks- eller tävlingsområde eller annat liknande inhägnat område. Det är svårt att ge tydliga besked om vad som räknas som inhägnat område. Rättsfall visar att det som är avgörande är att allmänheten eller ovidkommande trafik inte kan komma in på området. Villatomter, campingplatser och flygflottiljer har underkänts. Motortävlingsområden i glesbygd, som under organiserade former inhägnats med plastband och övervakats av funktionärer, har godkänts.

Om du kör ett oregistrerat fordon och orsakar en olycka kan det bli dyrt. Det går att teckna en trafikförsäkring för ett oregistrerat fordon, men det är ändå inte säkert att du kan använda det eftersom du inte får köra fordonet i trafiken. Skadar du en person kan det röra sig om stora belopp som inte täcks av någon försäkring.

För att kunna registrera, och därmed lagligt framföra fordonet, krävs att det uppfyller kraven för Moped klass I, vilket i normalfallet bevisas genom att fordonstillverkaren utfärdat ett CoC-dokument (Certificate of Conformity) för fordonet. CoC-intyget garanterar att fordonet helt överensstämmer med EG-direktivet för aktuell fordonstyp.

Krav på moped klass I

Ålders- och Körkortskrav: Ja, lägst 15 år och körkort AM eller vanligt B-körkort 

Registreringsskylt: Ja

Kontrollbesiktning: Nej

Fordonsskatt: Nej

Trafikförsäkring: Ja 

Hastighetskrav: Konstruktiv hastighet högst 45 km/tim.

Krav på hjälm: Ja,

Passagerare: En, om det finns avsedd och registrerad plats.

Köra på cykelbana: Nej.